Feb 22-March 8, 2015

Exhibition Beyond the Visible

Venue: Gallery40NL
Tweede Loolaan 40, 7009 AT Doetinchem

De groepsexpositie Beyond the Visible stelt de werken van een drietal kunstenaars centraal. Op de eerste plaats de nieuwste papieren wandobjecten van Amy Genser. In haar kenmerkende stijl is nu een uitgebreide collectie van haar werken te zien. In eerste instantie roepen haar werken associaties op met satellietfoto’s van waterrijke gebieden of kleurrijke landkaarten. Bij nadere beschouwing vallen pas de verfijnde driedimensionale techniek en het grote gevoel voor compositie op.

Verder zijn er bijzondere keramiekobjecten te zien van Simcha Even-Chen. Naast haar sculpturale Naked Raku werk is er deze keer een uitgebreide selectie te zien van haar nieuwste kleinere vaasachtige objecten. Tenslotte tonen wij werk van Kal Mansur, waaronder een groot wandobject uit zijn nieuwste serie Valkyrie. Op het eerste gezicht heeft het iets weg van een  lichtobject. Al snel wordt echter duidelijk dat we hier te maken hebben met een kunstig gemaakt wandsculptuur waarin slechts de reflectie van licht een bepalende rol speelt.

Zoals gebruikelijk is ook een selectie van veel van onze andere vaste kunstenaars te zien. Uiteraard bent u ook na 22 februari van harte welkom, belt u dan wel even voor een afspraak! De expositie loopt tot en met 8 maart.

Zo 22 februari: officiële opening, uitsluitend voor genodigden
Wo 25 februari – Za 28 februari: open van 13-17 uur
Wo 4 maart – Za 7 maart: open van 13-17 uur
Overige dagen (incl. zondagen) eventueel op afspraak.