June 10-30, 2018

Solo exhibition Eliza Kopec

Venue: Gallery40NL
Tweede Loolaan 40, 7009 AT Doetinchem, The Netherlands

De samenwerking tussen Eliza Kopeć en Galerie NUMMER40 is inmiddels het zesde jaar ingegaan en ter gelegenheid van dit net gepasseerde eerste jubileum organiseren wij van 10 tot en met 30 juni de solo-expositie Eliza Kopeć: (on)zichtbare schoonheid

Tijdens deze expositie wordt een breed overzicht getoond van zowel ouder als zeer recent werk, variërend van muurreliëfs van papier en hout en objecten van diverse materialen tot schilderijen en tekeningen. De abstract-geometrische werken zijn weliswaar van een grote diversiteit maar worden desondanks gekenmerkt door een duidelijke signatuur. Zelf zegt zij hier over: “Lang heb ik gedacht dat het een probleem zou zijn om meerdere ‘gezichten’ te hebben. Dat het niet duidelijk is voor je publiek waar ze je van moeten kennen. Maar ik heb geaccepteerd dat het bij mij past en het werkt voor mij.”

Om het belang van het werk van Eliza Kopeć voor de Nederlandse abstract-geometrische kunst verder te onderstrepen wordt tijdens de expositie in samenwerking met Studio Wezendonk een ruim 50 pagina’s tellende monografie over haar uitgebracht.

Zo 10 juni : officiële opening, uitsluitend voor genodigden
Wo 13 juni – Za 16 juni : open van 13-17 uur
Wo 20 juni – Za 23 juni: open van 13-17 uur
Wo 27 juni – Za 30 juni: open van 13-17 uur
Overige dagen (incl. zondagen) eventueel op afspraak.